Heb je een sticker besteld? Volg de stappen hieronder om de sticker op de juiste manier op te plakken.

Let op, er zijn twee manieren om de sticker op te plakken. Onze stickers kunnen op alle gladde oppervlakken geplakt worden. Zo kun je de stickers bijvoorbeeld plakken op (glad)behang, glas, auto's, deuren, ramen, muren etc. De stickers zijn ook geschikt voor buiten. Wij gebruiken standaard een duurzame kwaliteitsfolie (vinyl). De stickers kunnen niet hergebruikt worden. De sticker bestaat uit drie lagen; het rugpapier, de sticker en de applicatiefolie. Het plakken is niet moeilijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen.

Tip: Heb je een sticker met meerdere plaatjes/afbeeldingen/letters? Dan kun je deze gewoon in stukjes knippen! Plakt een stuk gemakkelijker!

 De sticker droog plakken

  1. Zorg ervoor dat de ondergrond goed schoon en vet vrij gemaakt wordt. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Spiritus, het ontvetmiddel mag in ieder geval geen siliconen bevatten.
  2. Strijk met een pasje over de gehele tekst. De tekst moet namelijk goed hechten aan de bovenste laag van de sticker. Trek de sticker een beetje open om te kijken of de letters los willen laten. Zo niet, nogmaals goed strijken over de bovenkant. 
  3. Breng de tekst met het rugpapier op de juiste positie aan. Gebruik kleine stukjes schilderstape of plakband om de tekst op de juiste positie te houden. Je kunt nu ook even kijken of de sticker vanaf een afstand op de positie zit waar jij deze uiteindelijk wilt hebben. Wanneer het een lange tekst is kun je de tekst eventueel ook in stukjes knippen en dan in stukjes opplakken.  
  4. Sla de tekst nu om naar boven en haal de rug voorzichtig van de tekst, zorg dat de tekst op de applicatiefolie (bovenste laag van de sticker) blijft zitten. Breng de strook met tekst voorzichtig op zijn plaats. Trek de folie in het midden strak en strijk met een pasje vanuit het midden van boven naar beneden om de sticker goed aan te brengen op het oppervlak. Wrijf goed na zodat de tekst niet meer aan de applicatiefolie (bovenste laag van de sticker) zit.
  5. Verwijder daarna voorzichtig de applicatiefolie. Wanneer de letters nog niet goed los komen strijk je nogmaals met een pasje over de letters.

De sticker nat plakken (op ramen en/of deuren)

Zorg ervoor dat de ondergrond goed schoon en vet vrij gemaakt wordt. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Spiritus, het ontvetmiddel mag in ieder geval geen siliconen bevatten.

Strijk met een pasje over de gehele tekst. De tekst moet namelijk goed hechten aan de bovenste laag van de sticker. Trek de sticker een beetje open om te kijken of de  letters los willen laten. Zo niet, nogmaals goed strijken over de bovenkant. 

Plakinstructie 1.jpg

Plakinstructie 2.jpg

Maak de ondergrond goed nat, dit kan bijvoorbeeld met een plantenspuit of met een natte spons.

Plakinstructie 3.jpg

Haal de achterkant (rugpapier) van de sticker en plak de sticker op. Wanneer de ondergrodn nat genoeg is kun je de sticker nog verplaatsen tot deze op de juiste plek zit.

Plakinstructie 4.jpg

Haal een trekker over de sticker om het water onder de sticker vandaan te halen.

Plakinstructie 5.jpg

Laat de sticker nu even zitten tot deze goed aan de ondergrond hecht. Je kunt een klein stukje van de applicatiefolie naar voren halen om te kijken of de sticker al op de ondergrond blijft zitten. Wanneer de sticker blijft zitten kun je de applicatiefolie voorzichtig los halen.

Plakinstructie 6.jpg

Een sticker kun je ook altijd knippen. Wanneer er meerdere stickers op 1 vel zitten, knip je de stickers eerst los om deze vervolgens op dezelfde manier als hierboven beschreven op te plakken. 

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen!

 

 

 

© 2016 - 2021 Tof prints ♥ | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel